Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kikan Aşireti Yapıcıoğlu’nu ağırladı

Kadim Aşiretler Federasyonu Mardin

Kadim Aşiretler Federasyonu Mardin İl Temsilcisi ve Kikan Aşireti Reisi Mahmut Timur, HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu’nu Rüstem Timur Konağı’nda ağırladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan aşiretlerin tarihi, kültürel, sosyal ve siyasal değerlerini korumak, aşiretler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulan ve 41 aşiretten müteşekkil olarak faaliyetlerini sürdüren kısa adı (KAF) olan Kadim Aşiretler Federasyonu Mardin İl Temsilcisi ve aynı zamanda Türkiye’deki en büyük aşiretlerden birisi olan Kikan Aşireti Reisi Mahmut Timur, HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu onuruna akşam yemeği verdi.

Rüstem Timur Konağı’nda düzenlenen programa, Yapıcıoğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Mahmut İrtem, Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, kanaat önderleri, aşiret liderleri ve STK temsilcileri katıldı.

‘2 GÜNDÜR HALKIN SORUN VE SIKINTILARINI DİNLİYORUZ’

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, önceki gün partisinin Mardin Kızıltepe 4’üncü olağan kongresine katıldıktan sonra kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldiğini ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiğini hatırlattı. Kızıltepe’de 2 gündür halkın arasında olduğunu ve birçok sorun ve sıkıntının kendisine iletildiğini aktaran Yapıcıoğlu, sorunların çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

DEDAŞ VE GAP MESELESİ

Kızıltepe gündeminden birinin elektrik faturaları ve kesilen cezalar olduğunu, özellikle çiftçi kesiminin bu konuda ciddi şekilde muzdarip olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Çok astronomik ceza ve faturalar dolayısıyla çiftçi bu paraları ödeyemeyeceğini, ödenmesinin de imkân dahilinde olmadığını bizlere belirttiler. Tarım arazileri bu şekilde sulandığı sürece bu tartışmaların bitmeyeceği anlaşılıyor. Daha önce de söylediğimiz gibi GAP’ın enerjiyle ilgili kısmı bitirildi ama sulamayla ilgili projenin şu ana kadar bitirilememiş olmasının yan etkileri, sonuçlarıdır bunlar. Eğer bu araziler baraj sularıyla, cazibeyle ya da daha az bir elektrik masrafıyla sulansaydı bu sorunları belki yaşamayacaktık.” şeklinde konuştu.

‘MISIR ALIM FİYATI MALİYETLERİ BİLE KARŞILAMAYA YETMİYOR’

Zirai faaliyetlerde artan maliyetlere dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Bu bölgede de yoğun bir şekilde mısır ekimi var. Mısırda çok su isteyen bir ürün… Bu sene geçen yıla göre yaklaşık yüzde 5 artışla bir mısır fiyatı açıklandı. Toprak Mahsulleri Ofisi mısırı 6 liradan alacağını açıkladı. Halbuki çok derin olmayan bir suyu çekmek suretiyle sulanan mısırda bile maliyet bu açıklanan rakamın üzerindedir. 1 kilogram mısırın maliyeti eğer arazi kira ise su çok daha yüzeye yakın bir yerden çıkarılsa bile bu fiyat maliyetleri karşılamaya yetmiyor. Dolayısıyla eğer kurak geçen yıllardan sonra çok su isteyen bu ürünün bölgede yetiştirilmesi istenmiyorsa başka bir yol, başka bir politika izlenmeli ve çiftçiye alternatif ürünler yetiştirilmesi için yol gösterilmelidir.” diye belirtti.

‘ÇİFTÇİ, KIYMETLİ BİR HAZİNE GİBİ KORUNMALI’

Yapıcıoğlu, “Elektrik faturaları bu kadar derinden çekilen suları elektrik enerjisiyle çekip tarla sulaması devam ettiği müddetçe çiftçinin cebinde bir şey kalmayacak ya da çiftçi başka bir yol denemek suretiyle belki bu sefer daha büyük cezalar kaçak elektrik kullanma cezası gibi cezalarla yüz yüze kalacaktır. Hükümete çağrımız; evet şu anda belki pek çok yatırımın, projenin ödenek yokluğundan dolayı durdurulabilmesi söz konusu iken özellikle üretime yönelik yatırımların hız kesmeden devam etmesi ve öncelikle bu gibi yatırımların bitirilmesi gerekir.” diye kaydetti.

Tarımın ve gıda ürünlerinin çok stratejik birer sektör olduğunu, Türkiye’nin gıda maddelerinin üretiminde kendi kendine yeten bir ülke olarak kalmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, bu nedenle çiftçinin çok kıymetli bir hazine gibi korunması gerektiğini söyledi.

‘YANLIŞLAR ACİLEN GİDERİLMELİDİR’

Yapıcıoğlu, “Çiftçi; toprağını boş bırakmamalı, toprağını ekip biçmekten korkmamalı, yetiştirdiği ürünün elinde kalmasından ya da onu zararla satacağından endişe etmemelidir. Her hal ve şart altında bu topraklar ekilmeli ve çiftçinin insanca bir hayat sürebileceği gelire ulaşabileceği şekilde tarım politikası belirlenmelidir. Yanlışlar acilen giderilmelidir. Özellikle de suyla buluşması gereken topraklar için gerekli yatırımlara hız verilmelidir.” şeklinde konuştu.

‘YAPICIOĞLU VE EKİBİNİ AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDUK’

Kadim Aşiretler Federasyonu Mardin İl Temsilcisi ve aynı zamanda Türkiye’deki en büyük aşiretlerden birisi olan Kikan Aşireti Reisi Mahmut Timur, HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu ve ekibini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Timur, “Bölgemiz sorunları bellidir, bu sorunlar kongrede de dile getirildi. Mısır fiyatlarına yüzde 5 zam yapılırken mazota yüzde 90, gübreye yüzde 80, ilaca yüzde 120 zam yapıldı. Bundan dolayı milletimiz, çiftçilerimiz mustariptir. Bu sorunların dosya halinde meclise ve Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmesini istedik. İnşallah bu sorunlar en kısa sürede çözülür.” dedi.

‘İMKÂNLARI NİSPETİNDE MEMLEKETİN SORUNLARINA EĞİLECEKLER’

Kahraman Aşireti Lideri Şeyh Abdurrahman Kahraman da HÜDA PAR’ın mecliste temsiliyet hakkının kazanmasının halk için olumlu olduğunu ve meclisteki çalışmalarında başarı dileğinde bulunarak şöyle dedi:

“İnşallah HÜDA PAR milletvekilleri, mecliste halkın sorunlarını dile getirecekler. İmkânları nispetinde memleketin sorunlarına eğilecekler. Beklentimiz bu yöndedir. Çiftçilerin sorunlarını biliyorlar, vatandaşın sorun ve sıkıntılarını biliyorlar, bizler de bu sorun ve sıkıntıları kendilerine ilettik. İnşallah sorunların çözümü noktasında onlarda gayret edecekler.”

Lunabet güncel giriş.