Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KADEM: Siz neye ikna oldunuz?

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Türk siyasi tarihinin kara lekelerinden biri olan 28 Şubat’ın yıl dönümünde, başörtülülere yönelik baskının merkezi olan, dönemin ikna odalarına vurgu yapan animasyon filmi yayınladı.

Kadın ve Demokrasi Vakfı

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Genel Merkezi tarafından hazırlanıp, Mardin İl Başkanlığı’nca basın ve medya organlarıyla paylaşılan animasyonlu video ve bilgi notuyla; 28 Şubat’ın yıl dönümünde yasakçı zihniyetin uygulamalarına dikkat çekiliyor.

Türk siyasi tarihinin kara lekelerinden biri olan ve “Post-modern darbe” olarak adlandırılan 28 Şubat’ın üzerinden 27 yıl geçti.  Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 28 Şubat’ın yıldönümünde, o dönem başörtülü öğrencilerin başlarını açtırmak için üniversitelerde kurulan ikna odalarından yola çıkarak bir farkındalık kampanyası hazırladı. Kampanyanın animasyon filminde, genç kızların dilinden, söz konusu çağdışı uygulama “ikna olduk! ama neye” mottosuyla, dönemin aktörlerini ve ortaya koydukları garabeti farklı bir bakış açısıyla anlatıyor.

28 Şubat zihniyetini karikatürize eden filmde, ikna odasındaki genç kıza “Okula böyle giremezsin!”, “Başörtüsüz daha güzelsin!”, “Başını açmalısın!”, “Başörtün başarına engel!”, “Başörtünü çıkartmadan başarılı olamazsın! vs.” şeklinde telkinlerde bulunuluyor. Animasyon filmindeki sesler ise Nur Serter, Kemal Alemdaroğlu, Kemal Gürüz gibi dönemin gerçek aktörlerine ait. Telkinlerin sonunda ikna odasından sıkılmış, bunalmış olarak çıkan genç kız “İçerdeki kişi hem sinirli hem de biraz kompleksli ve beni sadece haklı olduğuma ikna etti” diyerek maruz kaldığı durumu ti’ye alıyor. Videonun devamında ise başörtülüler olarak bu süreçte “İnandığımız gibi yaşamaya, birlikte daha güçlü olmaya ve özgürlüğümüze sahip çıkmaya ikna olduk.” Cümlesinin ardından izleyiciye “Peki, siz neye ikna oldunuz?” diye soruyor.

Kampanya ile toplumun özellikle dindar kesimini hedef alan yasakçı uygulamalarla insanların hayatında derin yaralar açan, okullarından, işinden, akademik hayatlarından uzaklaştıran, yargılayan hatta ceza veren, özetle toplumda travmatik etkiler bırakan 28 Şubat post-modern darbe dönemine, başörtüsü yasakları üzerinden dikkat çekmek amaçlanıyor.

Haber mecralarının desteği ile sosyal medya üzerinden paylaşımı ve tt çalışması yapılacak “İkna olduk!” mottolu kampanya videosu, aynı zamanda kampanyaya destek veren haber sitelerinde yer alacak.

Qual é o trabalho do detetive particular ?.