Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 Şair Sezai Karakoç vefat etti

Şair Ahmet Sezai Karakoç

Şair Ahmet Sezai Karakoç 88 yaşında hayatını kaybetti. Sezai Karakoç, 1933 Diyarbakır Ergani doğumlu şair, yazar ve siyasetçidir. Pek çok eseri ve şiiri bulunmaktadır.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebi miras bıraktı geride” dedi.

SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?

22 Ocak 1933 doğumlu olan Sezai Karakoç Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğmuştur. Çocukluğu doğduğu ilçe olan Ergani’de geçmiştir. Eğitimine de Ergani ilçesinde başlayan Sezai Karakoç 1944 yılında ilkokul eğitimini tamamladı. Ortaokula Maraş ortaokulunda başlayan Sezai Karakoç burada parasız ve yatılı okumuştur. Lise eğitimi için Gaziantep’e giden Sezai Karakoç, Gaziantep lisesinden 1950 yılında mezun olmuştur. Lise öğrenim boyunca Felsefe dersine ilgi duydu ve Felsefe okumaya karar verdi. Sezai Karakoç üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi. Babası onun ilahiyat fakültesinden mezun olmasını istiyordu. İmkanlar doğrultusunda eğitimine devam etmek için tercih etmesi gereken yatılı olan tek bölüm Siyasal bilgiler fakültesi idi. Üniversite sınavlarına hazırlanırken kazanamama ihtimalini de göz önüne alarak her ihtimale karşı Felsefe bölümüne kayıt yaptırdı.

Sınav sonuçları açıklanınca Siyasal bilgiler fakültesini kazanmıştı. Ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesine başladı. 1955 yılında üniversite eğitimini tamamlayarak mezun olmuştur. Siyasal bilgiler fakültesinin mali şubesinden mezun oldu. Daha sonra zorunlu hizmet neticesinde Maliye Bakanlığı bünyesinde dış tediyeler muvazenesi bölümünde çalışmaya başladı. Ardından maliye müfettişi olmaya karar veren Sezai Karakoç, müfettişlik sınavına girdi. Sınavı kazanarak müfettiş yardımcısı olarak görevine başladı. Sezai Karakoç Anadolu’yu çok seviyordu.

Görevi icabı ile de pek çok kez Anadolu’yu gezdi ve yöre halkını yakından tanıdı. İstanbul’da diriliş dergisini kurdu. Ardından siyasete atılmaya karar verdi ve Diriliş partisini kurdu. Böylelikle siyaset hayatı başlamış oldu.1990 yılında kurulan Diriliş partisinin ömrü 7 yıl olmuştur. Ardından 2007 yılında kapanan eski partisi üzerine yeni partisi olan Yüce Diriliş partisini kurdu.

Sezai Karakoç’un Eserleri (Kitapları)

– Diriliş Neslinin Amentüsü

– İslam’ın Dirilişi

– Mevlana

– Yitik Cennet

– İnsanlığın Dirilişi

– Kıyamet Aşisi

– Yunus Emre

– Leyla İle Mecnun

– Diriliş Muştusu

– İslam Toplumunun Ekonomik Strüktürü

– Ayin Çeşmeler

– Varolma Savaşı

– Günlük Yazılar 3 ( Sur )

– Çağ ve İlham Sevgi Devrim

 

Pusulabet güncel giriş.