Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaymakam Cıdıroğlu: Halkımıza hizmet için koordineli çalışmalıyız

Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü

Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birimi Öncülüğünde İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi.

İlçe Kaymakamı/Belediye Başkan vekili Fatih Cıdıroğlu başkanlığında, ilçenin genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla ilki Mart 2022 Yılında yapılan İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı’nın ikincisi Muhtarlar Binasında gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yapılan toplantıya, ilçe emniyet müdürü Cenk Gedik, Kaymakamlık ile Belediye Kurum Müdürleri, TEDAŞ ve MARSU yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıya ayrıca Kızıltepe Muhtarlar derneği başkanı Hatip Şeran ile 18 Merkez Mahalle Muhtarı katıldı.

Toplantıda Güvenlik-Asayiş konuları, Ulaşım-Trafik, Temizlik, Elektrik, Su ve Kanalizasyon konularına ve özellikle metruk binaların yıkımına ilişkin konulara dikkat çekildi.

Toplantıda konuşan Kaymakam/Belediye Başkan vekili Fatih Cıdıroğlu, “Tüm kamu makamları halka hizmet için var, ilçe halkımıza en iyi hizmetin götürülmesi için problemlerin en kısa sürede imkanlarımız dahilinde çözüme kavuşturulması için tüm kamu kurumlarımızla koordineli bir şekilde omuz omuza çalışmalıyız. Karınca misali suyumuzu taşıyacağız ve çalışacağız. Önceliğimiz halkımızı kazanmak. Özellikle çocuklar geleceğin yöneticisi, güvencesi ve yarınlarımızdır. Çocuklarımızı kültürüne, vatanına, milletine bağlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz.

Özellikle merkez mahallelerde muhtarlarımızın kendi mahallesinde yaşayan vatandaşlarla iletişimi çok önemli. Merkez mahalle muhtarlarımızla birlikte haftada bir kez tüm mahalle sakinleriyle bir araya gelip toplanılabilir. Talep, öneri, şikayet gibi çeşitli fikir alışverişlerinde bulunarak halk günü yapılabilir. Güvenlik ve asayiş konusunda ilçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde en üst safhada çalışmalar yürütülmektedir.

Özellikle Kızıltepe Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan metruk binalar ve enkazlarının, başta uyuşturucu olmak üzere, zararlı maddelerin kullanımı gibi amaçlarla kullanıldığının tespit edilmesi üzerine yıkımları gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Toplantıda mahalle muhtarlar talep, şikayet ve önerilerini dile getirirken, kurum müdürlerinin talep, şikayet ve önerilerin imkanlar dahilinde yerine getirileceği belirtildi.