Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zirai ilaçlamada drone çağı başladı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çiftçi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çiftçi ve üreticiler teknolojik çağa ayak uydurarak tarla ve bahçelerini daha kolay ve ekonomik olan drone ile ilaçlama yolunu tercih etmeye başladılar.

Dünyada değişen teknoloji ile birlikte hayatımızın birçok alanında ve meslekte kullanılmaya başlanan drone teknolojisi tarım alanında da yaygınlaşmaya başladı. Hem zaman hem ilaçtan tasarruf sağlayan drone ile ilaçlama çiftçinin ürününün zayi olmasını engellerken, eşit şekilde de ilaçlama yaparak ekonomik avantaj da sağlıyor.

Mardin ovasıyla birlikte Mezopotamya ovasında hububat, bakliyat, pamuk, bağ, bahçe ile meyve ve sebze tarla ve bahçe ilaçlamasıyla tarım üreticisinin daha rahat ettiğini söyleyen Badıllı Zirai ilaçlama şirketi yöneticileri Hayri Aslan ile Uğur Badıllı, Drone ile saatte 100 dönüm ilaçlama yaptıklarını bununda zaman tasarrufunun yan ısıra ilaç ve yakıt tasarrufu sağladığını ürün kaybını engellediği için ekonomik avantaj sağladığını belirtiler.

Drone Badıllı zirai ilaçlama şirketi yöneticileri Hayri Aslan ile Uğur Badıllı, hayatımıza giren drone ile ilaçlama sektörüne başlamadan önce Diyarbakır bilim ve havacılıktan eğitim aldıklarını, ardından milli eğitim sertifikası ve İHA eğitim eğitimi aldıklarına dikkat çekerek bu alanda işin ehli olduklarını belirttiler.

Ziraat mühendisi bilgisi ve kontrolünde yaptıkları drone ilaçlama sayesinde Tarım üreticilerine hizmet verdiklerini söylediler.

Hayata geçirdikleri drone teknolojisiyle birlikte çiftçiye her anlamda avantaj sağladıklarını belirten Drone Badıllı yetkilileri, Drone sayesinde ilaçlama yaparken tekerlek izine ve tekerlek altında ezilen ürüne son verdiklerini, normal ilaçlamada kullanılan akaryakıta son verdiklerini, eşit dağılımlı ve santimetrik ilaçlama ile tam ilaçlama nedeniyle ürün kaybına son verdiklerini, günde 15 bin dönüm ilaçlama kapasitesiyle %800 e varan zaman tasarrufu sayesinde zaman kaybına son verdiklerini, Mahsul zayiatinda %10 varan azalma, ilacın insanla temasında %95 azalma, Su kulaniminda %80 varan azalma, ilaç kullanımında %20 ye varan azalma ile tarım üreticisine avantaj sağladıklarını açıkladılar.

Baywin güncel giriş.