Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvan yetiştiricilerine ilaç ve malzeme hibe edildi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde küçükbaş

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ilaçlama için hibe olarak sırt pompası ve ilaç dağıtıldı.

Küçükbaş hayvanların hastalıklardan korunması ve hayvansal verimin artırılmasına yönelik Mardin Büyükşehir Belediyesinin yüzde 90 hibe desteği ve İl Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü “Ektoparazitler ile Mücadele Projesi” kapsamında Kızıltepe İlçe Tarım Müdürlüğü’nde 93 küçükbaş hayvan yetiştiricisine ürün dağıtımı gerçekleştirildi.

Kızıltepe ilçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ektoparazit ile Mücadele Projesi kapsamında hayvancılık ile uğraşan 93 kişi ve kuruma 1 adet sırt pompası ve ilaç dağıtımı yapıldı.

Kızıltepe ilçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Doğan,  “Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Mardin İli Damızlık Koyun Keçi Birliğinin iştirakiyle yürütülen, Ektoparazitler ile Mücadele Projesi kapsamında, ilimizde yer alan 1000 işletmede yaklaşık olarak 100.000 baş hayvanda, dış parazit ile mücadele hedeflenmekte, böylelikle hem diğer yetiştiricilere örnek teşkil edecek hem de enfestasyon hastalıklarına karşı korunma sağlanacaktır. Proje kapsamında Kızıltepe ilçemizde 93 hayvancılık işletmesine, 1 adet sırt pompası ve 1,5 litre Spermectrin + Flumetrin ilacı dağıtıldı” dedi.

Hayvan yetiştiriciliğinin, Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Doğan, “İnsanlar ve hayvanların yakın ilişki içinde yaşadıkları kırsal alanlarda hayvan kökenli patojen ektoparazitlerin insanlarda hastalık yapma oranı yüksektir. Hayvanlarda sıkça görülen ve hızla yayılabilen ektoparazitlerin tanınması, mücadele ve korunma yöntemlerinin bilinmesi insan ve hayvan sağlığının korunması açısından bir zorunluluktur. Hayvansal verimin arttırılması, hayvanların hastalıklardan korunmasının sağlaması, insanlara bulaşan hastalıkların görülme oranlarının düşürülmesi, süt ve süt ürünlerinin mikroorganizmalarca en güvenilir koşullarda elde edilmesi gibi hayati önemi bulunan risk faktörlerinin elimine edilmesi bu projenin gerekliliğini önemli kılmıştır” şeklinde konuştu.

İlaçlama makinesi alan hayvan yetiştiricisi Suut Karakuş, “Bize yüzde 90 hibe olarak verilen sırt pompası sayesinde parazitlerle ve keneyle mücadele edeceğiz. Bizim için çok güzel bir proje oldu. Bu zararlı hayvanlar yetiştiricilere çok büyük zorluklar çıkarıyor” açıklamasını yaptı.